2022-06-22

Presentation av Nina

Vi vill presentera en trevlig kvinna för er, Nina Augustsson, som kommer att arbeta här på Litorina från augusti 2022. Vi har ställt fem frågor till Nina för att ni ska få bekanta er lite med henne innan hon börjar arbeta här. Läs gärna hennes intressanta svar:
1. Berätta lite om dig själv, vad har du gjort tidigare? – Jag är en akademiskt lagd konstnärssjäl som visserligen har pluggat mycket men mitt huvudsakliga lärande har jag från upplevelser och kontakter med olika människor. Jag har spenderat den största delen av mitt vuxna liv utomlands, 17 år, och det har format mig till den jag är idag. Efter gymnasiet drog jag till Paris och därifrån har jag levt och verkat i New York och i Lima, Peru. Jag är sociolog, filosof, språklärare, konstnär, yogi och mamma till tre ungar (inte nödvändigtvis i den ordningen).
2. Beskriv din personlighet med tre ord. – Mmm, min personlighet i tre ord… jag är, i brist på ett lika härligt ord på svenska, ”chill”, utforskande och hängiven.
3. Hur brukar du tillbringa dina helger? – Jag trivs bäst då jag har ena foten i en större stad med ett livfullt kulturliv och med den andra i vacker natur, så mina helger består antingen av en tur till en större stad eller vid havet/i skogen/bland ängar/i berg. Men jag gillar också att vara hemma, puttra runt och inte göra så mycket.
4. Vilka uppgifter kommer du att ha här på Litorina? – Jag kommer att undervisa i svenska (och kanske engelska, tror jag).
5. Är det någonting särskilt som du ser fram emot angående Litorina? – Jag ser jättemycket fram emot att få bli en del av verksamheten på Litorina, att få undervisa på folkhögskola. Sedan jag besökte Litorina första gången har jag alltid fått ett sånt varmt intryck av människorna där, så det ser jag mest fram emot, att få ”connecta” med deltagare och kollegor.
Foto: Nina Augustsson
Ladda hem och skriv ut