Om Litorina folkhögskola

Kunskap över gränserna

Litorina folkhögskola är en skola med cirka 500 kursdeltagare. Det ger oss möjlighet att lära känna och lyssna på var och en, vilket är viktigt för oss.

Vi ger dig verktyg och möjligheter så att du kan nå dina mål! Vi lägger fokus på individer och skapar obegränsat med utrymme för deras behov. Hos oss studerar du i mindre grupper med olika teman och projekt. Vi utgår från de studerandes behov, förkunskaper och erfarenheter, vilket ger dej stora möjligheter att påverka studiernas inriktning och innehåll. Studiebesök, grupparbeten och studieresor är vanligt förekommande.

Vi erbjuder både långa och korta kurser. Om du alltid har drömt om att bygga din egen båt – så kan drömmen bli sann. På Litorinas båtbyggarlinje lär du dig hur du kan bygga med dina egna händer.
Skolan ligger vackert i Gullberna Park, fem kilometer norr om Karlskrona centrum – bara ett stenkast från Östersjön. På området finns ett vandrarhem där du kan långtidshyra ett rum. Det finns möjlighet att köpa fika på skolan.
Närheten till havet gör att det är passande att vår profil handlar om att lära känna Östersjöländernas historia, samhälle, kultur och miljö. Vi genomför även studieresor inom dessa länder.

På Litorina folkhögskola kan du börja med något helt nytt och bredda dina kunskaper om våra grannar runt Östersjön. Du har möjlighet att studera i en inspirerande miljö och hitta dina utvecklingsvägar i livet.
Litorina folkhögskola är en mångkulturell mötesplats där olika livsvägar korsas och där många personer med olika bakgrunder träffas för att berika varandra.

Vi vänder oss inte bara till privatpersoner utan erbjuder även uppdragsutbildning till företag och organisationer. Dessutom har skolan lång erfarenhet av att bedriva internationella utbildningar och projekt som innebär samarbete över gränserna.

Ladda ner informationsblad om Litorina (i pdf-format)

Litorina folkhögskola har fyra stiftare:

KFH – Karlskrona Företags & Hantverksförening
Föreningen Norden
Region Blekinge 
Karlskrona kommun