Kursen är fullbokad.

Modern tovning – distans

Lär dig ett konsthantverk på riktigt med hållbarhet, estetik och skaparglädje.

Färg, form, material och teori

Under kursens gång lär du dig tovning i ull – ett arkaiskt konsthantverk – i modern tappning. Du får kunskap om ullen och andra material som används för tovning. Du lär dig hur man tillverkar platta och rymliga föremål och objekt av kraftigare sort, som till exempel väskor, korgar, vaser, bonader, prydnadskuddar och lätta klädesplagg. Tillsammans arbetar vi med modellkonstruktion och utvecklar idéer genom experiment. Du får även teoretiska kunskaper med insyn i den moderna tovningens historia i Europa och i världen.

Mål och syfte

Syftet är att ge insyn i textilarbete med både praktiska och teoretiska grundkunskaper om ull som användbart kreativt material. Målsättningen är att du genom kursen ska få tillräckliga kunskaper och färdigheter så att du självständigt kan förbereda och planera ditt arbete, välja material utifrån dina målsättningar och följa upp eget projekt.

Upplägg

Hela kursen är på distans, utan fysiska träffar. Vi använder lärplattfformen Google Classroom. I kursen erbjuds veckovisa videomaterial om varje enskilt ämne och svar på frågor som är tillgängliga för alla deltagare. Deltagaren bestämmer själv när hon / han tar del av kursinnehållet och planerar den egna studietiden. Veckans uppgift läggs ut på måndagar, med två veckors frist att utföra varje uppgift.
Online-möten hålls i slutet av varje lektionsblock/ämne, cirka en gång per månad. Dessa möten spelas in och kan tittas på i efterhand.

 

Övrigt

Deltagare mottar först ett antagningsbesked och därefter all kursrelaterad information när deltagarlistor har fastställts.

Kostnad för kursen = anmälningsavgift. Deltagaren står för införskaffande av material enligt den lista som skickas ut efter antagningen och materialkostnader (avvikelser i pris kan förekomma).
Du behöver ha tillgång till en dator eller en surfplatta och bra internetuppkoppling. Förkunskaper i hur man hanterar digitala dokument (Office-paket eller motsvarande) är en fördel då uppgifterna lämnas in som digitala dokument med bilder och text.

Om kursledaren Vera Zhotkevich Gutman.

Kursen löper över en termin på kvartsfart.
Startdatum: 19 augusti 2024

Kursen är fullbokad.

Sista anmälningsdag:

1 maj.

100 kronor
Avgiften sätts in på bankgiro 5115-6677 innan kursstart. Ange ”Tovning” på betalningen.

Finansiering
Kursen är CSN-berättigad: Kontakta CSN för studiebidrag och studielån.

Har du några frågor? Kontakta oss!

Kursledare:
Vera Zhotkevich Gutman
e-mail: vera.z.gutman@litorina.fhsk.se
telefon: 0733 58 03 12

Distanskurs

Adminstration:
Litorina folkhögskola
Backsippevägen 4 (Gullberna Park, Vasskär)
371 54 Karlskrona