2023-03-13

Vernissage 2 mars

På torsdag händer det mycket på Litorina. Konstnären Vera Gutman ställer ut sina egna alster i modern tovningsteknik. Mycket spännande att se! Välkommen på vernissage av utsällningen Rymd och innefattning torsdag 2 mars kl. 12.45, Lilla konsthallen på Litorina.

Om konstnären

Vera Zhotkevich Gutman är en textilkonstnär och illustratör boende och verksam i Karlskrona. Utöver sitt konstnärskap jobbar hon med undervisning av konst, konsthantverk och slöjd och är en av lärarna på Litorina, där hon har ansvar för två distanskurser. Denna utställning är en nystart efter en paus under pandemin.

Om utställningen

Alster som visas har en gemensam nämnare – antingen är det rymliga saker som kan fyllas med något, inredningsobjekt eller brukskonst beroende på hur man vill se dem, eller är det de djupare tankar som fyller en och bygger ens egentliga innehåll; förr eller senare kommer de ut som grafiska bilder.

Lilla konsthallen hittar du på Litorina folkhögskola, Backsippevägen 4, Karlskrona. Öppet måndagar-torsdagar kl 10-15 och fredagar kl 10-12.

Ladda hem och skriv ut