IT lekande lätt för seniorer

Kursen erbjuds inte för närvarande

Kursen för dig som känner dig lite osäker när det gäller IT.

I ökande grad förväntar sig allt fler myndigheter och företag att vi själva hanterar vissa uppgifter på nätet. IT-teknikens snabba framgång med levande bildöverföring och smarttelefonernas utveckling som kommunikationsverktyg möjliggör nya sätt att mötas och umgås digitalt både i arbetet och privat via smarttelefon, surfplatta eller dator.

 

Mål och syfte:

I Sverige tävlar kommunerna sinsemellan i digital kompetens. Den snabba digitala utvecklingen märks i stort sett i alla sammanhang både lokalt och globalt med ökad tillämpning och krav på digital inkludering av alla medborgare. På kursen IT Lekande Lätt skaffar du dig användbara kunskaper i ett samhälle som digitaliseras i ett högt tempo. Med större digital insikt och träning på smarttelefon, surfplatta och laptop kan du bättre hantera din vardag och öka din livskvalitet genom digitala kontakter och utbyten med din familj och din omgivning. Med digital färdighet får du smidigare tillgång till tjänster och varor online, du vidgar dina vyer med information och upplevelser via olika digitala siter, radio och tv-siter, playkanaler och strömningar m m. Och det ger dig oanade möjligheter att inrätta dina dagliga rutiner, fritid och sociala kontakter.

Arbetsformer

Vi rekommenderar att du tar egen surfplatta, telefon eller laptop med dig på kursen.
Det ges teoretisk kunskap samt både individuell träning och i grupper på dina verktyg med sikte på att bland annat planera och genomföra en virtuell utlandsresa. På Litorina folkhögskola tillämpar vi deltagarinflytande i hela vår verksamhet och du har därmed möjligheter att påverka kursens inriktning. Vi inleder med att diskutera kursens digitala prioriteringar och deltagarnas eventuella önskningar om särskild inriktning.
Välkommen att lekande lätt bli del av den nya digitala världen!

Plats:

Litorina folkhögskola
Backsippevägen 4 (Gullberna Park, Vasskär)
37154 Karlskrona

Övrigt:

Kursens webbplats: https://litorina.fhsk.se/kurser/it-lekande-latt/

Vid för lågt deltagarantal kan kursen ställas in. Besked lämnas senast en vecka före kursstart.

Det händer ofta saker här på Litorina. I vårt Facebookflöde görs något inlägg nästan varje vardag. Läs ett urval ur flödet där de korta kurserna representeras.

Kursperiod:

Kursen erbjuds inte för närvarande

 

Kurskostnad:

 

Mer information:

e-mail: info@litorina.fhsk.se
telefon: 0455 36 76 00

Kursledare:

Bosse Vesterlund
e-mail: bosse.vesterlund@litorina.fhsk.se
telefon: 0731 47 34 11

 

Ladda hem och skriv ut