2022-10-17

Volodymyr rapporterar i SVT morgon

I fredags intervjuades Volodymyr Senatovskyi i SVT morgon. Han gav sin bild av situationen i Kiev, där han befann sig då. Bland annat rapporterade han detta:

Idag har det varit lugnt, hittills. Inga flyglarm i natt, så vi har kunnat sova, berättade han. Men det kändes hemskt och fruktansvärt under attacken. Eftersom det har varit ganska lugnt här i Kiev den senaste tiden, så satt jag kvar hemma. I hallen har jag känt mig relativt säker. Men jag förstod snart att jag måste ge mig iväg till skyddsrummet. Där var mycket folk. Folk var rädda. Vi hörde flera detonationer på avstånd. Vid ett par explosioner kändes det som en jordbävning. Det kändes som om något exploderade precis över våra huvuden. Efteråt konstaterade jag att attacken var cirka 6oo meter från oss.

Vidare berättade han om hur det är att vistas i Kiev nu. De senaste månaderna har vi känt en relativ trygghet i Kiev, trots att kriget pågår, berättade han.
I måndags blev Kiev ganska tomt på människor och bilar på gatorna. Så även i tisdags, då vi satt fem timmar i skyddsrum. Men i onsdags blev livet ganska normalt igen. En skillnad är att det är ganska mörkt på kvällar och nätter på grund av energibristen som följde efter ryska attacker mot Ukrainsk infrastruktur.

Se intervjun som finns under begränsad tid på SVT

Den börjar cirka 2 timmar och 8 minuter in i programmet, klockan 8.08.

Volodymyr var tidigare praktikant hos oss på Litorina.

// Bosse

Ladda hem och skriv ut