2021-08-23

Terminsstart för allmänna kurser

Vi har alla väntat länge på denna dag, skolstarten för Litorina folkhögskola. Och det blev en fin dag, deltagarna strömmade till, stämningen i aulan vid uppropet var i höjden, musiken värmde och rektorns kloka ord väckte eftertanke. Tack alla fina deltagare för att ni väljer Litorina!
Text: Gudrun Gardarsdottir Foto: Tony Svensson

Pricken över i:et var ändå Agritas påhitt att uppmana oss personal att komma i ett prickigt klädesplagg till Litorinas upprop. Agrita gjorde också fenomenet pricken över i:et till tema i sitt öppningstal. Klokt som alltid, roligt och fyndigt! Många prickar blev det!

Musikerna David och Mikaela fick en extra pepp. Mikaela som studerat på Litorina ett tag och skaffat sig behörighet har kommit in på Malmö universitet och David fick en eloge för hans starka engagemang för musiklivet på Litorina; senast idag fick vi höra denna duo framför Gustaf Frödings dikt Strövtåg i hembygden vid Mando Diaos melodi.
Text&Foto: Gudrun Gardarsdottir
Ladda hem och skriv ut

Fika i trädgården
Uppropet fortsatte ute i Litorinas trädgård i skön sensommar med gofika, som Jessica, Linda och Kicki ordnat så fint. Kursansvariga samlade allmän kurs gymnasium och grund, lärarassistenter och vetgiriga seniorer. Sen gick de till klassrummen för lite mer ”get together” och det gavs tillfälle att tala om Litorinas vaccineringskrav mot covid-19 och krav på negativt corona-test efter utlandsresa. Och i morgon fortsätter livet på Litorina.