2022-12-12

Nobel- föreläsning

En riktig Nobelyra fyllde Aula Litorina på Nobelfesten och Nobelföreläsningen med Nina Augustsson och Guðrún Garðarsdóttir.

Vi följde den dubbla Nobelpristagaren Marie Curie (Guðrún) i hennes arbete i labbet

Den norske författaren Knausgaard (Jonas Golla) kom förbi på villovägar, han var egentligen på väg till Svenska Akademien i Stockholm.

Ett snille spekulerar på Nobelfesten på Litorina folkhögskola. Litorinas matte- och naturkunskapslärare Alexander Lektove tankeexperimenterar med sammanflätade fotoner i likhet med Nobelpristagarna i fysik 2022.

Foto: Litorina folkhögskola/Bosse och Marjo

Ladda hem och skriv ut
På Litorinas Nobelföreläsning träffade Albert Einstein (Samaneh Jamali) Marie Curie (Guðrún Garðarsdóttir) vid Genévesjön som Einstein och Curie gjorde år 1925. Idag hade de picknick med donuts och lyssnade och såg på foton på svarta hål i universum och hörde om de framsteg som fortsatt görs och leder till nya Nobelpris baserade på bland andra Einsteins relativitetsteori.

 

Festklädda deltagare på allmän kurs gymnasienivå Krakow2 – de tjusiga Carene Löfquist och Jonathan Andersson tackade Nina Augustsson och Guðrún Garðarsdóttir för Nobelföreläsningen och Nobelfesten.