2023-11-08

Litorinamagasinet

Nummer 9 av vår gemensamma tidning är äntligen ute! Det nionde numret betyder också att vi har jobbat med Litorinamagasinet i hela 2 år. Klicka gärna på omslaget bredvid och läs det.

Under de två senaste åren har vi lärt oss jättemycket om Östersjöländerna. Kunskapen är oändlig och det finns så mycket mer att lära sig om vårt Sverige och våra grannländer. Det gör vi verkligen när vi arbetar aktivt med skolans Östersjöprofil. Varje lektion skapar nya möjligheter för att lära sig mer.

Man brukar säga att man lär sig under hela sitt liv och att lärande aldrig tar slut. Vi hoppas att ni har fått veta något nytt och lärorikt eller till och med fått kunna dela med er av era erfarenheter.

I detta nummer kommer ni att få läsa först och främst om folkhögskolans betydelse i det svenska samhället, men inte minst om dess betydelse för varje individ.

De första två skribenterna delar med sig av sina personliga berättelser om sin skoltid från två olika Östersjöhörn – Polen och Sverige.

Ni kommer också att få läsa några reportage om manifestationerna för folkhögskolor som ägde rum den 19 september i år. Våra deltagare från Allmän kurs gymnasie delade med sig av sina tankar och betonade vikten av folkhögskolans pedagogik och folkbildning.

 

Du kan läsa andra magasin här.