Konstkurs på distans

Konst och estetiska ämnen

Färg och form, material samt formgivning

Det här är en grundkurs i konst och formgivning som ger dig möjlighet att prova på eller lära dig mer om olika tekniker, verktyg, material och begrepp inom konst och formgivning.

Mål och syfte

Kursen ger dig grundkunskaper om färg, form, komposition, användning av olika konstmaterial och konsthistoria. Du lär dig att förbereda och planera ditt arbete, välja material utifrån målsättning och följa upp ditt projekt.

Med teoretisk information och praktiska övningar kommer du att utveckla din talang med olika material och tekniker som akryl, olja, akvarell, grafiska material och även textil. Du får överblick i konstens och formgivningens utveckling genom tiderna. Du utvecklar din form – och färgkänsla och får en bra bas för din kreativa utveckling.

Upplägg

Hela kursen är på distans, utan fysiska träffar. Vi använder lärplattfformen Google Classroom. För att du ska kunna planera ditt arbete, läggs veckouppgifterna ut varje vecka och man jobbar med dem i egen takt. I slutet på varje ämne hålls videomöten, datum bestäms enl. överenskommelse med deltagarna.

Övrigt

Deltagare mottar först ett antagningsbesked och därefter all kursrelaterad information när deltagarlistor har fastställts.

Kostnad för kursen = anmälningsavgift. Deltagaren står för införskaffande av material enligt den lista som skickas ut efter antagningen och materialkostnader (avvikelser i pris kan förekomma).
Du behöver ha tillgång till en dator eller en surfplatta och bra internetuppkoppling. Förkunskaper i hur man hanterar digitala dokument (Office-paket eller motsvarande) är en fördel då uppgifterna lämnas in som digitala dokument med bilder och text.

Om kursledaren Vera Zhotkevich Gutman.

Vid för lågt deltagarantal kan kursen ställas in. Besked lämnas senast en vecka före kursstart.

Materiallista och exempel på deltagares arbeten finner du på sidan Mer om distanskurs i konst

Kursen löper över två terminer på kvartsfart.
Startdatum: 21 augusti 2023

Kursslut: 7 juni 2024

200 kronor (100 per termin)
Avgiften sätts in på bankgiro 5115-6677 innan kursstart. Ange ”Distanskurs i konst” på betalningen.

Finansiering
Kursen är CSN-berättigad. Kontakta CSN för studiebidrag och studielån.

Har du några frågor? Kontakta oss!

Kursledare
Vera Zhotkevich Gutman
e-mail: vera.z.gutman@litorina.fhsk.se
telefon: 0733 58 03 12

Distanskurs

Adminsitration:
Litorina folkhögskola
Backsippevägen 4 (Gullberna Park, Vasskär)
37154 Karlskrona