2022-11-28

Demokrati- dagen 2022

Vår Demokratidag 24 november 2022 öppnades av rektor Agrita Martinsone. I sitt tal skissade hon de stora dragen i hoten mot världsfreden, om stängsel och murar som åter reses mellan länder samt i polariseringen både globalt, kontinentalt och nationellt – en polariseringseffekt som snart kan nå månens yta. Vi som satt där och lyssnade på de starka och rörande orden ville nog alla säga att allt vad vi vill är att ge freden en chans.

Demokratiföreläsaren Madeleine Opira fick ta emot stora applåder från publiken på Litorinas Demokratidag i Aula Litorina i torsdags förmiddag. Hennes engagemang och starka tro på individens inneboende styrka var övertygande.

Våra fina deltagare reciterade fredsdikter på ett lysande sätt för oss. Det var ett moment av stark koncentration i lyssnarskaran. Tack för ett så vackert framträdande. Det värmde.

Sticka för freden – är Litorinas nya fredsprojekt som lanserades på demokratidagen. I fortsättningen står stickkorgen i receptionen öppen för oss alla som vill sticka en rad eller två i hopp om fred på vår jord.

Text/Foto: Litorina folkhögskola/Gudrun

 

Ladda hem och skriv ut