2021-11-23

Demokratidagen 2021

I år infaller Litorina folkhögskolas Demokratidag på torsdagen den 25 november.

Det är åter dags för en mångårig tradition på Litorina. Vi ägnar en hel dag till dialog och funderingar med skolans alla studerande kring demokrati specifikt och med en inbjuden gästföreläsare, i år Benton Wolgers.

Benton Wolgers är född på Lidingö 1963, son till författaren Beppe Wolgers och skådespelerskan Kerstin Dunér. Han är före detta barnskådespelare och spelade bland annat en av huvudrollerna i filmen Dunderklumpen från 1974.

I vuxen ålder har Wolgers arbetat som handledare och lärare på Färnebo folkhögskola från 1991, som lärare på Röda Korsets folkhögskola samt på Folkbildningsrådet. Han var ordförande i Ordfront 2017–2018. Wolgers är medlem i styrgruppen för nätverket Rättvis handel.

Bakgrund: Utbildare i demokrati/mänskliga rättigheter genom Amnesty, Ordfront och DemokratiAkademin. Föreläst om demokrati på folkhögskolor i många år. Folkhögskollärare i 30 år, idag på Birkagårdens folkhögskola.

Föreläsningen erbjuds för heltidskurserna på Litorina och är öppen för allmänheten. Efter avslutad föreläsning är det öppen dialog och frågor. Vaccinationskrav gäller för närvarande.

Ladda hem och skriv ut