2021-01-07

Äntligen har Litorinas gäststudent anlänt

Äntligen, efter en lång väntan, har Litorinas gäststudent anlänt till oss.
Hon heter Daria Jurek och kommer ifrån Polen. Under det kommande året kommer hon att finnas hos oss på skolan för att lära sig mer svenska och bekanta sig med Sverige och det svenska samhället.
Hos oss kommer Daria att göra lite av varje och alldeles säkert så kommer ni att se henne både här på FB, i verkligheten samt att ta del av hennes spännande historier om sitt hemland.
Men först låter vi henne berätta om sig själv!

Hej, jag heter Daria och jag kommer från Polen. Under de tre senaste åren har jag studerat svensk filologi i Schlesiens universitetet i Katowice. Som nästan alla 19-åringar visste jag inte vad skulle jag göra i livet men jag gillar att testa nya saker och jag tänkte att lära sig ett nytt språk kan vara en bra start och en början till ett nytt äventyr – så började jag.
Efter de tre åren vet man att det behövs mer tid att förstå svenska (tyvärr finns det inga undertexter när man pratar med någon i verkligheten 😉. )
Nästan alla de bästa sakerna i livet händer tack vare en typ tillfällighet så när det kom upp en möjlighet att komma till Litorina bestämde jag mig jättesnart. Innan kom jag här jobbade jag i litet universitet i Polen och tänkte att det kan vara kul att se hur det funkar i andra länder. Jag undrar vad för mål deltagarna i Litorina har och vad de har för planer.

Ladda hem och skriv ut