2022-05-24

Agrita Martinsone i lokalradion

I förmiddags sändes en radiointervju med vår rektor, Agrita Martinsone, i SR p4 Blekinge. Hon berättade om vår kurs Språket som förenar. De som började i april är motiverade och fortsätter att utvecklas, samtidigt som vi startar en ny grupp med nybörjare.

Hon berättade även om Samling för fred och vänskap i vår trädgård. Vi hade aldrig planerat hur många träffar vi skulle ha, berättade hon. Den första, i februari, var för att visa vårt stöd för Ukrainare. När vi hade den andra träffen hade flera av ukrainarna kommit och deltog i träffen. Träffen vi kommer att ha den 1 juni kommer några av dessa ukrainare att agera värdar. Samtliga träffar genomförs i samarbete med andra aktörer i Karlskrona.

Kriget har påverkat oss på Litorina, berättade hon. Plötsligt känner vi oss inblandade. Det handlar om ett grannland. Vi har gjort studieresor till Ukraina, och vi har haft gäststudenter därifrån.

Inslaget blev även en liten hälsning från Lettland, eftersom Agrita befann sig på ambassaden i Riga. Hon förmedlade lite av stämningarna bland letter.

Lyssna på inslaget: https://sverigesradio.se/avsnitt/1937626  Ungefär 35 minuter in i programmet.

Referat: Bosse

Ladda hem och skriv ut