Litorina International Art of Screenwriting

Alla minns en bra story. Vill du vara med och skapa den?

Mål & syfte

Vi vänder oss till dig som vill utveckla ditt manusskrivande för film och TV- drama, få mer kunskap om filmbranschen och på sikt arbeta som manusförfattare i Sverige och internationellt.

Efter ett år hos oss är dina möjligheter större att bli en av morgondagens prisvinnande manusförfattare.

Arbetsformer och innehåll

Arbetsformer och innehåll
Utbildningen består av två terminer som startar 19 augusti 2019 och avslutas 4 september 2020. Kursen inleds och avslutas med arbete och deltagande på Carl International Film Festival (CIFF) och Carl Film Forum. Det är ett sommaruppehåll mellan den 6 juni till den 16 augusti 2020

Kursen avslutas sedan gemensamt under CIFF samt workshop och examinering mellan 17 augusti till 4 september 2020.
Under utbildningen ges du möjlighet till att utveckla ditt eget manusskrivande under handledning. 25 procent av utbildningstiden utgörs av inspirationsveckor i form av praktiskt skrivande ute i varierande verksamheter.
Utbildningen är integrerad med Litorinas Östersjöprofil och andra gemensamma folkhögskolemässiga aktiviteter.
Kursen är internationell med engelska är arbetsspråk.

Efter avslutad kurs förväntas du ha branschkännedom, ha kunskaper om filmbranschens arbetsmetoder och krav samt kunna skriva manus för film och tv-drama.

Huvudmoment i utbildningen:

Teoretiska grunder i att skriva manus för olika format inom film och tv-drama samt praktiskt manusskrivande under handledning. En del av utbildningen kommer bestå av workshops i Blekinges vackra arkipelag under ledning av externa gästföreläsare från den internationella filmindustrin. Medverkan på branschträffar såsom Carl International Film Festival (CIFF) och ytterligare en filmfestival i Östersjöregionen ingår. Under CIFF kommer du att medverka i festivalens branschforum, som är en mötesplats för svenska och internationella filmskapare. Möjlighet till research i form av deltagande observationer av yrkesliv för inspiration och för att kunna skapa bättre miljö- och karaktärsbeskrivningar.

Förkunskaper och antagningsprocess

Ett grundläggande krav är att du behärskar engelska i tal och skrift.
För att vara behörig att söka utbildningen ska du ha gymnasieexamen eller annan svensk eller utländsk utbildning som motsvarar sådan examen. Utbildningen är öppen för alla från hela världen.
Urvalet sker genom intervjuer och inlämning av arbetsprov relaterat till manusskrivande. Efter att du har skickat in din digitala ansökan, där ett personligt brev och ett arbetsprov ingår, kan du komma att bli kallad till intervju.

Kursperiod och finansiering

Kursperiod: 2 terminer heltid: 19 augusti 2019 – 5 juni 2020, samt 17 augusti – 4 september 2020.

Kursen är CSN-berättigad. Kontakta CSN för studiebidrag och studielån.

Terminsavgift: 7500 kronor. I avgiften ingår deltagaravgift i CIFF, skrivprogram, försäkringar, inspirationsresa samt gemensamma aktiviteter. Avgiften sätts in på bankgiro 5115-6677 i samband med antagningsbeskedet. Ange LIAS på betalningen.

Ansökan:

Fyll i webbformuläret  för att anmäla dig till utbildningen.

Ansök senast: 2 maj 2019

Plats:

Litorina folkhögskola
Backsippevägen 4 (Vasskär, Gullberna Park)
371 54 Karlskrona

Kontaktperson:

Zarah Necksten
zarah.necksten@litorina.fhsk.se

+ 46 (0) 73 147 34 03

Övrigt:

Skolan har inget internat.

Vid för lågt deltagarantal kan kursen ställas in. Besked lämnas senast en vecka före kursstart.

Ladda ner kursinformationen i Pdf-format

Ladda ner Flyer i Pdf

English